Inloggen
Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op [email protected]

  

 


 


Het ICC-comité ondersteunt
deze KNHB-campagne
van harte
terug naar vorige scherm

22ste editie van het ICC is losgebarsten!
3-4-2018  | 
Op tweede Paasdag was traditioneel gezien de eerste speeldag van het ICC, de nationale bekercompetitie voor de top C jeugd. Helaas is er dit jaar geen meisjes toernooi bij gebrek aan belangstelling. De jongens daarentegen hadden de aftrap op het mondaine complex van Oranje Rood: zoals de voorgaande edities stonden 16 jongensteams klaar om het tegen elkaar op te nemen. De weergoden waren ons goed gezind. 15 graden en geen spat regen. Alle ingrediƫnten waren aanwezig voor een mooie sportieve dag!
 
 
In Poule A lieten Victoria en MEP zich van hun beste kant zien. Beide teams gaan fier aan kop met de volle buit: negen punten uit drie wedstrijden. Victoria schroefde hun doelsaldo geweldig op. Maar liefst 30 maal wisten zijn het doel te vinden. Dat is een gemiddelde van maar liefst tien doelpunten per wedstrijd! Zo werd Alkmaar hor en dol. Zij moesten maar liefst 14 keer de bal op de middenstip leggen. Zwolle, Leiden en Maastricht volgen et allemaal twee gewonnen wedstrijden.
 
 
De jongens van Voordaan wisten in Poule B de koppositie te bemachtigen. Ook zij haalden en maximale score van negen punten. De gastheren Oranje Rood volgt op een tweede plek met zeven punten. Meervoudig kampioen Rotterdam en de huidige titelverdediger Push volgen met ieder zes punten. Op de tweede speeldag zullen de kaarten zo goed als zeker geschud worden voor de  plaatsing voor de kruisfinales.
 
 
Het was een doelpuntrijke dag: 172 doelpunten in 24 wedstrijden. Dat is een gemiddelde van maar liefst zeven doelpunten per wedstrijd, maar ook 1 doelpunt per zeven minuten. Het publiek is dus goed aan hun trekken gekomen! Het leek soms wel op korfbal met uitslagen van 6-4, 7-3 of 3-4. Sommigen die de uitslagen bestudeerden, vroegen of we ook al de experimentele regels van de EHL hadden overgenomen.
 
 
De scheidsrechters stonden ook weer hun mannetje. Leuk om te zien dat diverse jongeren de kans kregen om zich te manifesteren op dit podium. Er is geen wanklank geweest. Ook het publiek heeft zich van hun beste kant laten zien. We kijken met vertrouwen ui naar Hevelvaart. Dan strijkt het circus neer bij Zwolle. Tot dan!

 
 

Onze partners