Inloggen
Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op [email protected]

  

 


 


Het ICC-comité ondersteunt
deze KNHB-campagne
van harte
terug naar vorige scherm

Gooische MC1 en Push JC1 kampioen!
6-6-2017  | 

Oranje Rood was dit jaar het decor van de finale dag van de 21ste editie van het ICC. Het ICC wordt voor de top C jeugd gezien als de nationale bekercompetitie voor 16 meisjes en 16 jongensteams uit het hele land. Jaarlijks strijdt men in 9 wedstrijden verdeeld over 3 wedstrijddagen om de hoogste eer.

 

Het weer werkte geheel mee. Op de club uit Eindhoven hebben, na een groot seniorentoernooi de voorafgaande dagen, mensen de hele nacht doorgewerkt om de club representatief te laten zijn voor de 500 gasten. En zo kan het verkeren: de ene dag staat men op de tafels om tot diep in de nacht te dansen en de andere dag staat men op de tafels van spanning voor spectaculaire wedstrijden.

 

Gooische laat haar klasse zien

Bij de meisjes speelden in de halve finale Gooische tegen Victoria en Deventer, de titelhoudster, tegen Zwolle, een Oost Nederland onderonsje. Zwolle had eerst nog  wel als koploper hun laatste poule wedstrijd verloren, maar dat bracht hun eerste positie in de poule niet in gevaar. Het werden twee wedstrijden waarbij  de uitslag alle kanten op kon gaan. Uiteindelijk wisten Gooische en Deventer de finale te bereiken. De kampioen van 2013, Zwolle nam het in de kleine finale op tegen de Rotterdamse meiden. De beide teams lieten zien dat ze aan elkaar gewaagd waren. Het werd 2-2 waardoor strafballen de beslissing moesten brengen. En deze wist Zwolle beter te nemen.

 

Winnaar Gooische

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nummer 2: Deventer                                                             Nummer 3: Zwolle

 

En dan de apotheose tussen Gooische en Deventer op het hoofdveld. De tribune van het prachtige clubhuis liep langzaam vol en onder een zacht schijnende zon begonnen de meiden aan hun finale. Op de eerste speeldag waren deze twee titanen elkaar ook al tegen gekomen. In dat treffen was Gooische te sterk met 3-2. Zou dit dan de grote revanche van Deventer worden? Het werd een open wedstrijd waarbij veel kansen over en weer gecreëerd werden. Gooische kwam op 3-0. Deventer scoorde via een prima uitgespeelde combi. Gooische nam de bal uit en nog voordat Deventer de bal mocht beroeren stond het alweer 4-1. Dat was de genade klap waardoor Gooische zich mag kronen als de kampioen van 2017.

 

Push weet wat winnen is

Bij de jongens waren er in de laatste speelronde van de poulewedstrijden nog een paar cruciale wedstrijden. Zou Amsterdam de halve finale halen of wist Nijmegen alsnog deze plek te bemachtigen. Amsterdam speelde tegen de relatief makkelijke tegenstander Quick Stick uit Heerenveen. Maar de noorderlingen gaven zich niet makkelijk gewonnen en Amsterdam won nipt met 3-2. Nijmegen moest winnen met een verschil van 2 doelpunten. In een knotsgekke wedstrijd tegen Amersfoort wonnen zij in de allerlaatste seconden met 7-5 waardoor zij tweede werden in de poule achter Push. In de andere poule was het niet minder spannend. Gooische, Groningen, Oranje Rood en Tilburg moesten bepalen wie de tweede ticket achter koploper Apeldoorn mocht claimen. Gooische wist met hun winst door te stromen naar de halve finale tegen Push. Deze won Push na strafballen. Nijmegen het mocht opnemen tegen Apeldoorn. Ook deze wedstrijd eindigde een strafballen. Pas bij de 15de strafbal mocht Apeldoorn zich de winnaar noemen.

 

Winnaar Push

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nummer 2: Apeldoorn                                                           nummer 3: Goosiche

 

Zo kruisten in de finale de twee koplopers van de beide poules de degens. Apeldoorn kwam op voorsprong maar voor zij er erg in hadden stond Push al met 2-1 voor. Dat hield Push de tweede helft vast ondanks een aanvalsgolf van Apeldoorn, waardoor het team uit Breda de hoofdprijs mee naar huis mocht nemen.  Meervoudig kampioen Nijmegen kwam in de troostfinale net te kort tegen de ploeg uit het Gooi waardoor de jongens van Gooische de bronzen plak in de wacht sleepten.

 

Er waren ook individuele prijzen te winnen. Zo werden Frederique Wollaert (Gooische) en Thijs van Zuethem (Push) gekroond als minst gepasseerde keepers. De topscoorders zijn Lise Boekaar (GHBS met 14 doelpunten) en Jeep Stoopmans (Apeldoorn en 13 doelpunten)  en de beste spelers van het toernooi zijn geworden: Kirsten van Dijk (Zwolle), Daniël Hakker èn Guust van Stiphout ((Tilburg). De beste spelers werden beloond met een SportWays hockeykamp en de minst gepasseerde keepers en topscoorders kregen ieder een stick van Dita aangeboden.

 

De prijzen werden dit jaar uitgereikt door oud wereld en Olympisch kampioen Tycho van Meer. Hij begon met hockey bij Oranje Zwart om daarna zijn carrière voort te zetten bij HGC en Amsterdam. De jongens kregen de beker uit handen van Daan Brenninkmeijer, oud speler van HGC en Amsterdam waar hij beide mee landskampioen is geworden. Hij deed daarmee zijn rugnummer 1 eer aan!


 

 
 

Onze partners