Inloggen
Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op [email protected]

  

 


 


Het ICC-comité ondersteunt
deze KNHB-campagne
van harte
terug naar vorige scherm

Deventer MC1 en Oranje Zwart JC1 pakken de hoofdprijs bij het ICC
17-5-2016  | 
Op tweede Pinksterdag werd op het weelderige complex van HC Tilburg de finaleronde van de twintigste editie van het ICC, de nationale bekercompetitie voor de top C jeugd, gehouden. Maar liefst 32 teams traden aan op de finale dag. Na zeven poule- en twee kruisfinalewedstrijden mogen Deventer MC1 en Oranje Zwart JC1 zich voor een jaar de kampioenen van het ICC noemen.

Deventer MC1
Bij de meisjes maakten de koplopers Deventer en Tilburg, na hun op de eerdere twee toernooidagen verworven leiding in poule A, geen misstap en plaatsten zich voor de halve finales. In poule B was er een verrassing. Maastricht kon haar koppositie niet vasthouden en werd gepasseerd door Den Bosch, die in een onderling treffen aan het langste eind trok, en vervolgens ook door Wageningen die hun laatste poulewedstrijd overtuigend wist te winnen. In de halve finalen wisten Tilburg en Deventer opnieuw te winnen waardoor zij elkaar weer tegen kwamen in de finale.  Deventer liet zien dat zij een hecht team zijn en lieten zich niet sollen door de gastvrouwen van Tilburg waardoor de debutant Deventer voor het eerst goud pakte op het ICC.



Oranje Zwart JC1
Bij de jongens ontmoetten in poule A de koplopers elkaar. Oranje Zwart liet met prachtig aanvallend hockey zien waarom zijn terecht bovenaan stonden. Nijmegen mocht maar liefst 6 keer de bal uit het net vissen. In poule B moest Den Bosch winnen om een plek in de halve finale veilig te stellen, Schaerweijde wist zich hiervan al verzekerd. Op de tweede speeldag werd de druk Den Bosch bijna noodlottig maar de mannen uit Oeteldonk wisten zich uitstekend te herpakken en boekten een ticket voor de halve finale. Daar kwamen zij de grote rivaal Oranje Zwart tegen die op stoom kwam. Na de 6 klapper tegen Nijmegen bleef nu de teller na 50 minuten op 8 (!) staan waardoor de titelverdediger wederom in de finale stond. Schaerweijde vond na 7 winst wedstrijden hun waterloo tegen Nijmegen die zich knap herstelden van de wedstrijd tegen Oranje Zwart waardoor de finale een herhaling van de ochtend wedstrijd werd. En nu zagen we een heel andere wedstrijd. Oranje Zwart was de eerste 35 minuten oppermachtig. Na een snelle openingstreffer kregen ze een aantal mooie kansen maar het lukte hun niet om meer afstand te nemen. Langzaam kantelde de wedstrijd en begon Nijmegen aan een eindsprint die in de laatste vijf minuten drie corners en een even zovele veldkansen opleverde. Oranjes Zwart toonde ook hun verdedigende kwaliteiten door drie ballen van de lijn te plukken waardoor zij uiteindelijk de wisseltrofee uit handen van oud Tilburg en huidig Bloemendaal heren 1 speler Tim Jenniskens mochten ontvangen. Tim heeft zelf in eerdere edities als speler en als coach deelgenomen aan het ICC.



Andere kampioenen
De directeur van de KNHB, Erik Gerritsen, feliciteerde de organisatie met het jubileum en ondersteunde de visie van de organisatie (ontwikkeling van de spelers staat voorop). Hij mocht de individuele prijzen uitreiken: Maurits Hoogbergen van Oranje Zwart en Lieve Verhoeven van Tilburg waren de minst gepasseerde keepers. Zij ontvingen een Dita hockeystick. Femke van Casteren van Den Bosch en Sam Figge van Oranje Zwart kregen uit handen van Erik Gerristen ook een Dita hockeystick als topscoorders van het evenement. Luke Dommershuyzen van Wageningen en Marit Leeuwenkamp werden benoemd tot de beste spelers van het ICC en mogen naar een hockeykamp van SportWays.















Lieve en Maurits                                                                                  Marit en Luke

Vanwege het lustrum ondersteunt het ICC dit jaar een land waar hockey nog in de kinderschoenen staat en waar grote behoefte is naar verdere ontwikkeling van de sport. Na bezoeken aan Botswana en Zambia is ditmaal de keuze gevallen op Cuba. Een grote hoeveelheid sportmateriaal is door de deelnemende clubs verzameld en door oud Dames 1 speelster van Amsterdam Judith Frankenhuis in ontvangst genomen om te laten verschepen naar dit bijzondere eiland. De bedoeling is dat Judith Frankenhuis en een vertegenwoordiging van het ICC comité in december van dit jaar Cuba zal bezoeken met diverse clinics en het overhandigen van de zo vurig gewenste sportmaterialen. Wordt vervolgd!

Foto's van de kampioenen
Van fotograaf Sjoerd Hoyinck kregen we  een links naar zijn dropbox met prachtige foto's van al onze kampioenen. Geniet van de foto's.

Totaal 669 doelpunten
Tijdens het gehele toernooi werden er in totaal 669 doelpunten gemaakt. Hiervan namen de meisjes er 270 (3,75 per wedstrijd) en de jongens 399 (5,54 per wedstrijd) voor hun rekening. Over het gehele toernooi dus 4,64 doelpunt per wedstrijd.
Bij de meisjes was er een hoogste score van 8 – 0 en bij de jongens 11 – 0.
Bij de meisjes haalde Den Bosch het hoogste doelsaldo met een aantal van + 25. Bij de jongens eindigde hier Oranje Zwart met een positief resultaat van 43 doelpunten.

Strafballen nodig
Bij de meisjes moesten er in de kruisfinales 2 wedstrijden met strafballen worden beslist.
In de finaleronde waren dat er bij de meisjes zelfs vier en bij de jongens één.


 
 

Onze partners