Inloggen
Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op [email protected]

  

 


 


Het ICC-comité ondersteunt
deze KNHB-campagne
van harte
terug naar vorige scherm

Het zuiden slaat zijn slag
6-5-2016  | 
Terwijl de play off’s bij de hoofdklasse afgewerkt worden, stonden 32 teams van de top van de C jeugd met elkaar oog in oog op de 20ste editie van het ICC. Dit landelijke evenement wordt in een drieluik tijdens tweede Paasdag, Hemelvaart en tweede Pinksterdag gespeeld. Terwijl de Dames van Den Bosch en de heren van Oranje Zwart om de landstitel strijden staan maar liefst 6 teams uit het zuiden bij zowel de jongens als meisjes boven aan na 6 wedstrijden. Het zuiden laat van zich horen!


Tijdens de eerste speeldag leek het wel herfst, nu scheen de zon volop, zowel in Nijmegen als Voorburg, en waanden de aanwezigen zich in de zomer. 

Op Nijmegen kwamen de 16 meisjes teams samen. Het was een hartelijke ontvangst waarbij de meisjes uit het plaatselijke team dagen in de keuken hebben gestaan om de gasten te onthalen met maar liefst 5 meter aan taarten en andere lekkernijen. Daarna stonden er voor elk team 3 pittige wedstrijden op het programma.

In Poule A liet Tilburg zien dat ze terecht bovenaan staan door alle drie de wedstrijden te winnen. De nummer 2 van de eerste speeldag, Oranje Zwart, kon de favorietenrol niet waarmaken en moest toezien dat Deventer, Kampong en Hurley hun voorbij gingen. Deventer liet met solide hockey zien uitstekend mee te kunnen en pakten de volle winst. Kampong heeft nog uitzicht op de halve finale als zij de laatste speelronde op Tilburg weten te winnen en als Deventer verliest. 

Den Bosch was de grote winnaar in poule B. Door drie maal winst, namen zij de leiding over van Maastricht die door een verlies en gelijk spel een stapje terug moest doen.  De meiden van Wageningen zitten op het vinkentouw want in de laatste speelronden komen Den Bosch en Maastricht elkaar tegen.  Dus ook in deze poule zijn de kaarten nog niet geschut.



De jongens traden aan in Voorburg op het zonovergoten complex van hockeyclub Cartouche. De sfeer zat er meteen goed in. In beide poules deden zich nauwelijks tot geen verschuivingen voor in de stand, wat betekent dat de krachtverhoudingen duidelijk zijn. 

In poule A bevestigden Oranje Zwart en Nijmegen, teams die traditioneel goed presteren, hun klasse en zijn inmiddels definitief geplaatst voor de kruisfinales. Beide teams behaalden de volle buit in de vorm van 3 overwinningen. Op tweede Pinksterdag spelen de teams nog tegen elkaar voor de koppositie. Victoria had een goede dag, en maakten hun wild card plaatsing goed waar. Upward, Tilburg en Amsterdam bleven helaas puntloos. 

In poule B won geen enkel team al zijn wedstrijden. Schaerweijde gaat souverein aan kop en weet zich al verzekerd van een kruisfinaleplek. Den Bosch had een minder goede dag, en voelt Cartouche en  Gooische in de nek hijgen. Deze beide teams maken nog kans Den Bosch van de 2e plaats in de poule te verdringen als Den Bosch op tweede Pinksterdag (tegen Union) verliest of gelijkspeelt, en Cartouche en Gooische winnen (met Cartouche op dit moment het betere doelsaldo).
 
 

Onze partners