Inloggen
Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op [email protected]

  

 


 


Het ICC-comité ondersteunt
deze KNHB-campagne
van harte
terug naar vorige scherm

Editie 20 start met record aantal doelpunten
29-3-2016  | 

Traditiegetrouw vindt de eerste speeldag van het ICC plaats op tweede paasdag. Twintig jaar geleden hebben een groot aantal clubs onder aanvoering van Hockeyclub Amsterdam het initiatief genomen een competitie op te zetten waar ontwikkeling van de spelers centraal stond: een drie daags evenement waar opleiden extra inhoud krijgt. Mede door grote belangstelling uit het hele land is deze nationale bekercompetitie uitgegroeid tot het meest populaire toernooi voor de top C jeugd.

Ditmaal waren Schaerweijde en Groningen (GHHC) het toneel waar 16 meisjes en 16 jongens teams de degens kruisten. Elk team speelde 3 wedstrijden van ieder 2x 25 minuten. Dus naast grote tegenstand worden de deelnemers ook fysiek uitgedaagd tot het uiterste.


Onze charmante gastvrouwen in Groningen 


Herfst in Groningen
Tijdens bijna herfstachtig weer mochten de meisjes uit Poule A op Groningen de spits afbijten. De meisjes van Tilburg die samen met het jongensteam per touringcar arriveerden, maakten grote indruk door als enige team met de volle winst naar huis te keren: alle drie de wedstrijden werden gewonnen. Met zes punten volgen meervoudig titelhouder Kampong, titelhouder Oranje Zwart, Deventer en Hurley. Zo zijn er maar liefst nog 5 teams in de race voor een plekje in de kruisfnale.


Nog even de laatste tactische aanwijzingen


De Jongens van Oranje Zwart, de kampioenen van 2015, lieten in de eerste wedstrijd meteen zien dat het hun menens is. Amsterdam was prooi van hun dadendrang en werd met maar liefst 10-1 werd verslagen, de grootse uitslag ooit bij de jongens. Doordat Groningen in de laatste minuten tegen de titelhouders de gelijkmaker scoorde, gaat meervoudig kampioen Nijmegen ongeslagen aan kop. Door een solide verdediging pakt MOP uit Vught voorlopig een derde plaats en maakt nog alle kans zich te plaatsen voor de halve finales.

 

Zon in Zeist
In Zeist druppelden de ploegen al vroeg binnen in een het sfeervolle clubhuis op een fraai complex. De managers en scheidsen werden gebriefed, onder over "hoe te handelen bij onweer”, echter deze waarschuwing bleek niet nodig. Geen code geel zoals voorspeld, en in de middag zelf de zon! Om 10 uur het eerste fluitje voor de eerste meidenronde. Diverse debutanten, zoals GHBS, Fletiomare en Maastricht. De laatste twee gingen meteen een onderling duel aan. Door Maastricht gewonnen, maar Fletionare herstelde zich in de derde wedstrijd van de dag goed door verrassend van het sterke Were Di te winnen. Maastricht manifesteerde zich nog beter en gaat zonder puntverlies op kop, gevolgd door Wageningen en Den Bosch. De kaarten voor de kruisfinales zullen met Hemelvaart pas worden geschud.

 

De jongens begonnen even na 11-en. Meteen al spannende duels, en veel doelpunten (gemiddeld 6 per wedstrijd). Schaerweijde en Den Bosch begonnen met ruime overwiningen op respectievelijk Union en Ring Pass, de beide andere duels kenden een nipte winnaar. Aan het einde van de dag preiken Schaerweijde en Den Bosch bovenaan, op ruime afstand gevlogd door de andere ploegen. Maar ook hier kan het nog alle kanten op. In 24 wedstrijden slecht gele kaart, en ook nog eens voor hengelen, dus we kunnen in alle opzichte terugkijken op een mooie, sportieve en dankzij de vele vrijwilligers van Schaerweijde ook goed georganiseerde dag.

 

ICC voor Cuba
Het comité van het ICC heeft tijdens de afgelopen twee lustra een land geadopteerd waar hockey nog in de kinderschoenen staat en waar een nuttige ondersteuning aan de hockey ontwikkeling geleverd kan worden. Na Botswana (2006) en Zambia (2011) is het nu de beurt aan Cuba. Doordat de regering van dit eiland de grenzen heeft open gesteld, worden wij in de gelegenheid gesteld om een bezoek aan dit magische land te brengen. Het doel is om een zeecontainer met spotmateriaal mee te nemen die aan de locale jeugd uitgereikt kan worden. Daarom willen wij hockeyend Nederland oproepen de deelnemende clubs van het ICC te helpen bij het vullen van deze container. Werkelijk aan alles is een gebrek, maar vooral aan sticks, ballen, wedstrijdkleding en schoeisel. Op tweede pinksterdag voor alle materialen op Tilburg verzameld. Help mee!

 
 

Onze partners