Inloggen
Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op [email protected]

  

 


 


Het ICC-comité ondersteunt
deze KNHB-campagne
van harte
terug naar vorige scherm

Verslag ICC finaledag 2015
26-5-2015  | 

Het ICC toernooi kan terugzien op een prachtige finaledag, met een spannende laatste pouleronde en spectaculaire kruisfinales en plaatsingswedstrijden. Maar liefst 4 van de 8 kruiswedstrijden waarin een strafbalserie de beslissing moest brengen en een finale die pas in de verlenging met een golden goal werd beslist.


Op de velden van Amsterdam en Pinoké begonnen alle teams tegelijk voor hun laatste poulewedstrijd. In beide poules was de koers nog niet gelopen. Alleen titelhouder Victoria was in poule A zeker van een finaleplaats. 

De topscoorder met 13 doelpunten


Groningen had haar kansen in eigen hand door van MOP te hoeven winnen, maar Nijmegen en verrassend Gooische lagen nog op de loer. Groningen maakte geen fout en versloeg MOP met 4-2, waardoor het de tweede kruisfinaleticket in de wacht sleepte.











de beste keepers 2015





Het winnende team van Oranje Zwart



In poule B was nog niets beslist, maar bezat Oranje Zwart de beste kaarten doordat ze tegen het op papier zwakkere (en tot dan puntloze) Tilburg moesten. Andere kandidaten Huizen, Laren en Union. Met als kraker Union en Huizen tegen elkaar. Hierin moest uiteindelijk de ploeg van Thiemo Zeeman het loodje leggen, waardoor beide ploegen op 15 punten kwamen, en Union met beter doelsaldo. Ook Laren won, echter ook hun doelsaldo was slechter dan dat van Union, dus sleepten de Nijmegenaren de tweede kruisfinaleticket in de wacht.


De kruisfinales werden dus Victoria – Union en Oranje Zwart - Groningen. Twee prachtige halve finales. Bij Victoria – Union waren de Nijmegenaren de optisch sterkere ploeg daartegenover Victoria als een hecht team, effectief en verzorgd hockey spelend. Na 2 x 25 minuten een gelijke stand, waarna strafballen de beslissing moesten brengen. Hierbij hadden de Rotterdammers het vizier scherper gericht dan de Nijmegenaren. Zo plaatste Victoria zich voor de finale en Union zich voor de strijd om de derde/vierde plaats.


Groningen – Oranje Zwart ging lange tijd gelijk op, maar geleidelijk voerden de Eindhovenaren de druk zo op dat goals niet konden uitblijven en zo kwam er een 3-0 eindstand op het bord. OZ naar de finale..!







Victoria werd dit jaar tweede                                   En de derde plaats voor Union


De finale OZ – Victoria in het Wagener Stadion deed qua spanning niet onder voor de kruisfinales. Wederom OZ (de winnaar van 2013) dat grote pressie uitoefende, wat in de tweede helft tot de 1-0 leidde. Echter Victoria, de titelhouder van 2014, gaf geen krimp en uit een goed uitgespeelde counter kwam de 1-1 op het bord. Dankzij geweldig keeperswerk aan beide kanten kwamen er niet meer goals en werd het verlengen. In de tweede helft van de verlenging volgde uiteindelijk de beslissende goals, in het voordeel van de Eindhovenaren waarna direct het laatste fluitsignaal klonk. De beker gaat weer mee naar Eindhoven!


Zo kende het toernooi een waardig en verdiende winnaar, maar belangrijker nog is dat alle teams een mooie ervaring hebben gehad, en vele ervaringen rijker zijn geworden. De begeleiding, inclusief de scheidsrechters mogen daarbij niet vergeten worden, ook zij hebben zich van hun beste kant laten zien. Er is nauwelijks een onvertogen woord gevallen en het aantal kaarten is minimaal gebleven.


Op naar alweer de twintigste editie in 2016..!!

 
 

Onze partners