Inloggen
Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op [email protected]

  

 


 


Het ICC-comité ondersteunt
deze KNHB-campagne
van harte
terug naar vorige scherm

Verrassende uitslagen op tweede speeldag
16-5-2015  | 

Traditiegetrouw worden op Hemelvaart, de tweede speeldag van het ICC toernooi, de kaarten geschud.  Een stralende zon, een warm welkom van de organisatie van de Bredase Hockeyvereniging Push, en een tafel vol met lekkernijen voor bij de koffie die op de binnendruppelende teams stond te wachten, maakte het decor compleet.


Het verloop in beide poules was complete verschillende en in beide gevallen curieus te noemen. Veel verrassende uitslagen, maar ja dat is wat een beker competitie als het ICC zo bijzonder maakt.


In poule A werd Gooische, puntloos na de eerste toernooidag,  de dagwinnaar door alle drie haar wedstrijden te winnen, waaronder een bijzondere climax door hun derde wedstrijd van de dag in "the dying last seconds” tegen Nijmegen. Hierdoor maken ze zelfs kans op een kruisfinaleplaats als ze hun laatste poulewedstrijd winnen en de directe concurrenten Nijmegen en Groningen een steek laten vallen. Titelhouder Victoria wist twee keer te winnen en is hierdoor reeds zeker van een kruisfinaleplaats. Geen enkel team van poule A bleef puntloos. Push speelde twee zuidelijke derby’s tegen Den Bosch en tegen MOP. De wedstrijd Push – Den Bosch telde een overvloed aan kansen over en weer, maar bereikte uiteindelijk de voor het ICC uitzonderlijke eindstand van 0-0.


In poule B haalden drie teams (Laren, Huizen en De Reigers) de volle buit binnen terwijl De Warande, Tilburg en Cartouche met lege handen naar huis gingen. De strijd om de kruisfinaletickets ligt nog helemaal open: Huizen, Oranje Zwart, Union en Laren maken nog kans, waarbij de ploeg uit Eindhoven de beste papieren lijkt te hebben en waar waarschijnlijk Huizen en Union het op tweede pinksterdag in een onderlinge kraker moeten gaan uitvechten.


Met slechts twee gele kaarten, waarvan een wegens hengelen, kenmerkte Hemelvaartsdag zich door een grote mate van sportiviteit, zowel in het veld als ook daaromheen. De sfeer was goed, de weergoden ons de hele dag gunstig gezind, en de gastheren van Push zorgden goed voor de inwendige mens waaronder een smakelijke lunch voor alle teams. Zo trokken rond de klok van vijf de teams huiswaarts en konden we met zijn allen terugkijken op een prachtige hockeydag. To be continued op tweede pinksterdag in het Amsterdamse Bos..!!


Foto's zijn te vinden op de volgende hyperlinks:


Cbosports.com

 
 

Onze partners