Inloggen
Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op [email protected]

  

 


 


Het ICC-comité ondersteunt
deze KNHB-campagne
van harte
terug naar vorige scherm

Hemelvaartsdag 2014 is gespeeld
8-6-2014  | 

Op Hemelvaart wordt inmiddels traditiegetrouw de tweede speeldag van het ICC georganiseerd. Ditmaal deden de deelnemende teams Nijmegen (jongens) en Zwolle (meisjes) aan. Ondanks dat de zon zich amper liet zien en het de koudste hemelvaart ooit werd, was de sfeer weer optimaal en werd er op het scherpst van de snede gestreden.

 

Zwolle was voor het tweede achtereen volgende jaar gastheer bij de meisjes. En niet zonder reden want men mag oprecht trots zijn op dit prachtige complex. Met heerlijke petit fours kregen de teams een warm onthaal om vervolgens ten strijde te kunnen trekken.

 

In Poule A vochten de koplopers van de eerste speeldag, Kampong en Den Bosch in een onderling duel uit wie de koppositie mocht aanvoeren. Het werd een wedstrijd waar Kampong de kans had op een overwinning maar zich uiteindelijk met een 3-2 gewonnen moest geven. Den Bosch kan niet echt profiteren van deze overwinningen want verloor vervolgens van SCHC en speelde gelijk tegen de titelhouder Zwolle. Toch konden de meiden uit Den Bosch hun koppositie behouden. SCHC rukte op naar een tweede plek. Mede door de winst op SCHC en een gelijkspel tegen Den Bosch zijn de kampioenen nog in de race voor de halve finale. Vier teams maken nu nog kans op de kruis finales waaronder de kersverse landskampioen Bloemendaal.

 

In Poule B was het niet minder spannend. Ook in deze poule kan iedereen van iedereen winnen. En dat bleek op Hemelvaart overduidelijk. Koploper Oranje Zwart verloor in een knotsgekke wedstrijd met 5-4 van Cartouche. Mede door deze misstap en de winst op Amsterdam in de allerlaatste minuut van de dag, namen de meiden van Nijmegen de koppositie over. Ook Leonidas pakte verdienste de punten waardoor er nu maar liefst nog vijf teams kans hebben op de halve finale plekken: Nijmegen, Oranje Zwart, Amsterdam, Cartouche en Leonidas zijn nog in de race.

 

In Nijmegen stond in poule A meteen een kraker op het programma in de eerste spelronde. Koploper Den Bosch speelde tegen Bloemendaal; die weliswaar ook 9 punten had verzameld in de eerste spelronde, maar een iets minder doelsaldo had. In de miezerende regen troefde Bloemendaal Den Bosch af met snelle uitvallen en af en toe technische hoogstandjes: 4-0. Beide ploegen morsten verder geen punten meer. Ook de mannen van Union, Kampong en Groningen wisten 2 van de 3 duels in winst om te zetten zodat de stand aan de kop van de poule ongewijzigd is gebleven en er nog van alles mogelijk is.

 

In poule B heeft de thuisploeg met 3 fantastische overwinningen en maar liefst 20 doelpunten in 3 wedstrijden duidelijk laten zien een gooi naar de toernooititel te willen gaan doen. Zowel Victoria als MOP hebben dezelfde aspiraties. Alle drie ploegen staan ondertussen op 13 punten uit 6 wedstrijden. Victoria, dat in de eerste en derde wedstrijd geen kind had aan de tegenstander, wist echter in de tweede wedstrijd geen antwoord te verzinnen op het tactisch concept van Naarden. MOP deed deze ronde zeer goede zaken door 3 wedstrijden om te zetten in winst. Het blijft dus ongemeen spannend in deze poule en wij durven als organisatie ons geld niet te zetten op een van de ploegen. Dat de meest talentvolle ploeg uiteindelijk aan het langste eind maag gaan trekken!

 

Rest ons als comité nog om nog een groot compliment uit te delen aan de arbitrage. Niet alleen de hockeyers, maar ook het scheidsrechters corps doet het fantastisch in deze editie van het ICC toernooi. In Nijmegen hebben we zelfs het debuut mogen meemaken van een 14-jarig fluittalent van de thuisclub, die ontspannen 3 wedstrijden met een sterk optreden in goede banen heeft weten te leiden. En dat levert hem natuurlijk ook een uitnodiging op om tijdens de finaledag zijn kunsten te vertonen.

 

Op tweede Pinksterdag zullen de ontknopingen van de 18de editie plaatsvinden op het complex van Kampong in Utrecht. Dit zal het laatste evenement zijn waarna de domstedelijke club het complex intensief gaat veranderen waarbij er een totaal nieuw clubhuis zal verrijzen. Iedereen is van harte welkom om de team aan te moedigen naar de finale!

 

 
 

Onze partners