Inloggen
Lid
ww

Vergeten? Klik hier

Code aanvragen op [email protected]

  

 


 


Het ICC-comité ondersteunt
deze KNHB-campagne
van harte
terug naar vorige scherm

ICC toernooi is volwassen geworden!
22-4-2014  | 

Terwijl de meisjes van Zwolle C1 in de auto zaten richting Tilburg, barstte het feest bij PEC Zwolle los. Gelukkig waren zij wel getuige van de memorabele overwinning van PEC op AJAX. En zouden zij in staat zijn als titelhouder weer te stunten? Inmiddels is de 18de editie van het ICC weer losgebarsten. Ditmaal bevonden de strijdtonelen zich in Tilburg en in Vught.

 

Een trotse voorzitter van HC Tilburg ontving alle teams in hun gloednieuwe clubhuis. Het ICC was de vuurdoop van dit immense chalet. En dat heeft het perfect doorstaan! De meisjes van Poule A beten de spits af. Het landskampioenschap van Den Bosch Dames 1 heeft hun talenten geïnspireerd: drie maal winst, 14 doelpunten voor en slechts 2 tegendoelpunten. Bloemendaal met niemand minder dan Teun de Nooijer als coach volgt met SCHC. Beide ploegen hebben ieder 6 punten. Vooral in het treffen tussen Bloemendaal en Den Bosch was de spanning om te snijden met Den Bosch als uiteindelijke winnaar.

 

In de A poule van de jongens was het niet minder spannend. De grote winnaars zijn Bloemendaal en Den Bosch. Bede teams staan soeverein bovenaan met ieder 9 punten. Den Bosch heeft maar liefst 14 maal gescoord en mag de ranglijst aanvoeren. De beide koplopers worden gevolgd door Kampong en Union die ieder 2 wedstrijden wisten te winnen. De dag werd afgesloten met een monsterscore van Kampong op Cartouche waarvan de energie in de derde wedstrijd totaal op was: 11-0 . Koen Visser wist maar liefst 7x het doel te vinden tegen Cartouche waardoor hij in één klap de topscoorderlijst aanvoert en een absoluut record heeft gevestigd in de afgelopen 18 edities.

 

In Vught waren de vele vrijwilligers, onder aansturing van Patricia Kerssemakers, en de mensen van Simol al voor dag en dauw in touw om de logistiek in orde te brengen en zo konden de binnendruppelende teams zich vergapen aan de lekkerste huisgemaakte taarten, en sterke koffie. Kortom: Brabantse gezelligheid..! De zon scheen volop en na een goedbezochte briefing waarbij een heugelijk groot aantal coaches/managers aanwezig waren, ging om 10 uur het eerste fluitje voor de meiden. Zij werden een uur later gevolgd door de jongens. Het zou een dag worden vol verrassende uitslagen, gedenkwaardige spelmomenten, en mooie staaltjes hockeytechniek op de vierkante centimeter.

 

De meiden van Amsterdam begonnen van Push te verliezen, maar herstelden zich goed met twee winstpartijen. Net niet voldoende voor de koppositie na de eerste dag, die is weggelegd voor Nijmegen. Geconstateerd kan worden dat de verschillen bij de meiden klein zijn en dat iedereen van iedereen kan winnen. De Kromhouters maakte haar debuut op het ICC toernooi en na eerst twee nederlagen wisten de meiden uit Tiel hun derde partij met winst af te sluiten.

 

Bij de jongens werd titelverdediger Oranje Zwart direct in de eerste ronde op een 4-0 nederlaag getrakteerd, verantwoordelijk hiervoor was Nijmegen die de laatste jaren goed op het ICC presteren. Vervolgens liet Nijmegen zich in de burenruzie met Beuningen, eveneens op het ICC debuterend, met 2-3 aftroeven. Victoria onderscheidde zich met goed verzorgd hockey en de meest constante prestatielijn, zij gaan na de eerste ronde aan kop.

 

Evenals bij de meiden heeft bij de jongens geen enkel team de eerste toernooidag op MOP zonder puntverlies afgesloten, in beide poules kan het nog alle kanten op en zullen op Hemelvaart de kaarten worden geschud.

 

Wat tot slot opviel is de hoeveelheid energie die de teams in de derde ronde (na 150 minuten hockey) nog tentoonspreidden zowel op MOP als op Tilburg. Verder was er veel spelvreugde in en langs de velden en verliepen de wedstrijden in het algemeen sportief, met slechts vier gele kaarten als totale dagscore (in totaal 48 wedstrijden!).

 

Voor de tweede speeldag verplaatst de hockeykaravaan zich naar Zwolle waar alle meisjes teams elkaar treffen en naar Nijmegen waar de 16 jongens teams aan de bak moeten. Iedereen is van harte welkom.

 
 

Onze partners